Stofkappen en andere accessoires  

Soms is het nodig om een stofkap te vervangen, of lukt het niet om de sierring netjes van de woofer af te krijgen. Ook luidsprekerdoek beschadigt na verloop van tijd. Bij ons kunt u naast luidsprekerranden ook:

Kopen.

Stofkappen

Wij hebben stofkappen in verschillende maten en van verschillende materialen. Veel gebruikte stofkappen zijn kappen met een diameter (in MM) van:

Diameter Materiaal  
24 MM Papier

 
30 MM Metal / metaal

 
36 MM Metal / metaal

 
37 MM Papier

 
38 MM Metal / metaal

 
40 MM Papier

 
55 MM Papier

 
55 MM Plastic

 
65 MM Papier

 
65 MM Papier

 
65 MM Papier

 
75 MM Papier

 
97 MM Papier

 
100 MM Papier

Vlak 
113 MM Papier

 
130 MM Papier

 
Speciale lijm

 

 

Stofkappen van papier, een overzicht......

Voor het lijmen van stofkappen hebben wij speciale lijm:

Gaskets

Voor het refoamen moet een eventuele sierring verwijderd worden. Veelal lukt dat zonder te beschadigen, soms lukt dat niet. In dat geval kunnen wij sierringen leveren voor woofers in de maten:

De sierring wordt gelijmd met dezelfde lijm als de rand. Hieronder een foto van een woofer mét en zonder sierring. Let op: een woofer met een sierring breng je het liefst terug in de originele staat met ring!

Luidsprekerdoek

Luidsprekerdoek beschadigt (katten!) en verkleurt in de zon. Luidsprekers knappen ontzettend op als de fronten opnieuw bespannen worden. Het is wel zaak om dit met speciaal luidsprekerdoek te doen zodat het originele geluid behouden blijft. Wij leveren hoogwaardig zwart luidsprekerdoek op verzoek. In principe op lappen van 100 bij 150 cm, desgewenst in grotere hoeveelheden. Op de foto staat een Bang en Olufsen Beovox C40 monitor waarvan het front opnieuw bespannen is met ons doek. De woofer is overigens gerepareerd met onze foamrand!